7 de des. 2006

Paritat, només quan m'interessa

Tots són partidaris de la paritat. En campanya electoral. Les dones són tan vàlides com els homes i això s'ha de potenciar. En campanya electoral. Cal fer discriminació positiva de les dones per pal·liar anys de discriminació sexista. En campanya electoral. I ara, què?
Posar-se l'etiqueta de 'paritaris' potser dóna vots però és només una etiqueta i no va més enllà. No forma part de la filosofia de cap dels partits que governen, suposadament d'esquerres i progressistes.
Ho han deixat clar un cop han arribat a les cadires del poder. FETS, NO PARAULES. Doncs els fets és que no hi ha paritat en el Govern de Catalunya, ni en primera línia -només 4 conselleres- ni en la segona -cap directora general-.
Independentment de si hi han dones vàlides per ser ocupar llocs de responsabilitat, que estem segurs que si, tots tres partits han començat el seu mandat incomplint una promesa electoral. Després es queixen de que la ciutadania no els fa confiança. Les mentides fan confiança?
El mateix Montilla i també Carod Rovira han posat l'excusa que és un govern de coalició. I?. Les coalicions també poden ser paritàries. És tan fàcil com dir: "Jo poso 4 persones al govern, 2 homes i 2 dones". Però no. A l'hora de buscar gent per ocupar cadires, han buscat homes. Han pensat només en homes. Esperem que les dones del PSC, ERC i ICV no s¡ofenguin, però els seus propis partis les han discriminat en favor dels seus companys, homes.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Endavant i molta sort!